
Wat zijn de kosten van een letselschadeadvocaat?
Voor niets gaat de zon op, de rest kost geld. Ook juridische bijstand kost geld, dat zal niemand verbazen. Toch hoeven slachtoffers de kosten van een letselschadeadvocaat meestal niet zelf te betalen. Hoe dat zit lichten we graag toe.
Een letselschadeadvocaat is meestal kosteloos voor het slachtoffer
Wellicht overweegt u om een letselschadeadvocaat in te schakelen, maar twijfelt u omdat u denkt dat u dit veel geld zal kosten. Misschien overweegt u daarom wel naar een letselschadebureau te stappen dat zogenaamd gratis werkt. Zogenaamd, want niemand kan gratis werken. Ook wij niet.
Maar dat betekent niet dat u kosten hoeft te maken. Want de kosten die wij maken zijn schade die we kunnen vorderen bij de aansprakelijke partij. Want als de aansprakelijkheid is erkend moet de aansprakelijke verzekeraar de kosten van de advocaat betalen. Dit is in de wet vastgelegd.
Het niet inschakelen van een letselschadeadvocaat zou dus echt een gemiste kans zijn!
Wat verstaan we onder de kosten van een letselschadeadvocaat?
- Een letselschadeadvocaat besteedt uiteraard zijn of haar tijd aan uw zaak waarvoor een uurtarief gerekend wordt. Dit uurtarief hangt vaak af van het aantal jaren dat de advocaat werkzaam is binnen de advocatuur en de specialisatie van de advocaat. De gemaakte kosten worden buitengerechtelijke kosten (BGK) genoemd;
Welke kosten worden er nog meer gemaakt?
- Om uw letsel medisch te onderbouwen en te kunnen laten beoordelen door een medisch adviseur, zal er medische informatie opgevraagd moeten worden bij behandelend artsen, therapeuten en specialisten. Voor het verstrekken van deze medische informatie rekenen de medici kosten. Deze kosten worden op uw schadeoverzicht geplaatst zodat de aansprakelijke verzekeraar de kosten betaalt;
- Als advocaat ben je geen medicus, waardoor er voor een zorgvuldige medische afweging ook medisch advies ingewonnen moet worden. De medisch adviseur die door uw advocaat ingeschakeld wordt, rekent hiervoor kosten, die ook door de aansprakelijke verzekeraar dienen te worden vergoed;
- In letselschadezaken waar ernstiger letsel aanwezig is, zal een expertise moeten plaatsvinden waarbij een derde medisch specialist (mede gekozen door uw advocaat) een expertiseonderzoek zal verrichten en aan u, uw advocaat en de verzekeraar zal rapporteren. Ook deze kosten door de aansprakelijke verzekeraar gedragen;
- Dit geldt ook voor de kosten van het inschakelen van een externe partij, bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige, een rekenbureau etc.
Een win-winsituatie
Het inschakelen van een letselschadeadvocaat kost u meestal niets, maar levert u wel veel op.
Letselschadeadvocaten zijn de top in hun vakgebied. U kunt wel met minder genoegen nemen, maar waarom zou u? Andere partijen werken wellicht ook kosteloos voor u, maar zijn minder goed opgeleid en kunnen niet procederen als dat nodig is. U bent bij een advocaat dus altijd beter uit.
Contact
Mocht u meer informatie wensen over de mogelijkheden van onze belangenbehartiging, schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze letselschadeadvocaten.
Neem gratis en vrijblijvend telefonisch contact op via 030-6980690 of vul de Claimwijzer in. Wij zijn u graag van dienst.

Franka studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht waar zij afstudeerde in twee richtingen, privaat- en strafrecht. Het (medische) aansprakelijkheidsrecht had al vroeg haar belangstelling, getuige ook haar scriptie over de “Medische aansprakelijkheid van ziekenhuizen en artsen, zowel op civiel-, tucht- als strafrechtelijk gebied”.
Na haar studie heeft zij als letselschadejurist voor letselschadeslachtoffers gewerkt bij een grote rechtsbijstandverzekeraar. In 2005 is Franka beëdigd als advocaat waarna zij bij een advocatenkantoor in Nieuwegein gewerkt heeft. Vanaf januari 2017 is Franka werkzaam bij Slot Letselschade en behandelt zij zaken aangaande verkeersongevallen, werkgeversaansprakelijkheid en medische kunstfouten en versterkt zij tevens de procespraktijk binnen het kantoor. Het belang van de cliënt heeft altijd prioriteit: zij wil in overleg met de cliënt eerst bepalen wat het beste resultaat is om dit vervolgens te behalen in een minnelijk traject of desnoods in een gerechtelijke procedure.
ADVOCAAT
Geef een reactie